Oogst 2023 in de Bourgogne en Champagne

door | 19 sep 2023

Oogst 2023 in Bourgogne en Champagne: 🌞 De druiventrossen van de oogst van 2023 zijn prachtig en de druiven zitten vol met suiker.
De druiven opbrengst is groot!!

Begonnen op 25 augustus voor de Crémant de Bourgogne, vervolgens begin september de oogst voor witte wijnen, rode wijnen en Champagne.

🍇 2023, hoewel toch wat onstabiel, heeft de wijnstok alles gebracht wat het nodig heeft om het beste van zichzelf te geven. Zon zonder al te veel warmte op het moment van bloei, regelmatig regen om sap te geven, warmte om de beste rijpheid te verkrijgen.

🌞Wat vooral opviel dit jaar was de hoge hitte tijdens de oogst: waardoor verschillende wijnboeren ervoor gekozen hebben om ‘s nachts te oogsten, anderen zijn om 5 uur ‘s ochtends begonnen om de versheid van de oogst te behouden. De druiven kunnen ook worden ververst, zodat het begin van de alcoholische gisting rustig gebeurt, het proces dat het mogelijk maakt dat alle aroma’s van de druif van het jaar er blijven.

🍷 De vinificatie begint nu en straks in de wijnkelders en zal doorgaan tot het voorjaar. Eind september weten we meer over de nieuwe wijnen 2023!
À bientôt