Côtes du Couchois

Côtes du Couchois

Côtes du Couchois : Wijn die alle kleuren ziet

Mamuse is de eerste Nederlandse Importeur die de wijnen van de Côtes du Couchois mag introduceren .De AOP Côtes du Couchois is in 2000 ontstaan voor de rode wijn van pinot noir en is slechts 250 hectare. Binnenkort zal de witte wijn van Côtes du Couchois ook een AOP erkenning krijgen. De appellatie is genoemd naar het dorpje Couches. Deze regionale appellatie mag druiven oogsten in vijf dorpen rond Couches Couches is een typisch dorpje uit de zuidelijke Bourgogne met een zeer fraai chateau.

De wijngaarden van de Couchois liggen op nauwelijks enkele kilometers ten zuidwesten van de wijnhoofdstad Beaune en zijn in de regio bekend sinds de oudheid. De dichtstbijzijnde wijndorpen met meer bekendheid zijn Maranges, Santenay en Mercury.

Veelkleurig
De percelen liggen verspreid op de heuvels met een hoogte die varieert tussen de 200 en 300 meter boven de zeespiegel.
Het klimaat is vrij zacht met overwegend continentale invloeden.
In de ondergrond vinden we graniet, keien, klei uit het Triastijdperk en kalk uit het Juratijdperk. Maar het overgrote deel heeft bodems met veelkleurige klei uit het Trias. Aan de oppervlakte verschijnt afwisselend blauwe en oranjekleurige klei.
Maar daarnaast vinden we ook groene, gele en paarse varianten.
Deze veelkleurige kleilagen verlenen de pinot noirs en chardonnay’s van de Côtes du Couchois hun eigen persoonlijkheid en zorgen ook voor nuancering en complexiteit

De wijnen van de Côtes du Couchois zijn zeer goed gastronomisch inzetbaar.

De Côtes du Couchois is een natuurlijke uitbreiding van de Côtes du Beaune met fantastische wijnen tegen betaalbare prijzen!

2020-06-19T08:20:10+00:00
This website uses cookies and third party services. Ok